Premier League
Sö 15:00
Premier League
Sö 15:00
Premier League
Sö 15:00
Premier League
Sö 15:00
Premier League
Sö 17:30
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

Vimeo titta gratis? Info om login, app, pris, alternativ (2022)

Om du är trött på annonser, undersökningar och ständigt blir ombedd att uppgradera till YouTubes flera premiumtjänster, kanske det är dags att du byter till Vimeo. Perfekt för både professionella videografer och avslappnade videostreamers, Vimeo är definitivt värt en titt. Läs min recension för att lära dig mer!

Vimeo

vad är vimeo

vimeo gratis

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Senast uppdaterad: Söndag, 03.December 2023
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

vimeo.com

Jag tror att folk i allmänhet tänker på YouTube först när de tänker på strömmande webbplatser. Det är lätt den mest populära och mest använda webbplatsen, och det var en av de första som utvecklade ett slags strypgrepp över marknaden. Med hundratals miljoner användare och användargenererade videor är det svårt att slå denna sociala videodelningsplattform.
Det finns dock många aspekter av YouTube som ett växande antal människor runt om i världen har börjat hitta oacceptabla. Om du någonsin har tillbringat någon tid på YouTube vet du hur uselt det är med annonser. Det finns annonser som spelas upp före nästan varje video, varav de flesta inte kan hoppas över. Dessutom har vissa videor (särskilt de på intäktsgenererande kanaler) inbyggda annonser i steg i hela videoströmmen.
Många YouTube-användare har övergett webbplatsen helt och hållet eftersom det kan vara frustrerande att ha flera annonser under en enda video.
Sedan YouTube började placera annonser över sitt innehåll har de gradvis ökat antalet annonser som användarna ser och minskat mängden kontroll de har över vilka de kan eller inte kan se. Idag skulle jag uppskatta att en bra tredjedel av din videovisningstid som spenderas på YouTube spenderas på att titta på annonser.
Vilket är en av anledningarna till att det finns en växande efterfrågan på alternativ till YouTube? Det faktum att YouTube ständigt försöker driva sina premiumtjänster på användare bokstavligen varje gång de besöker webbplatsen och bädda in undersökningar i videor, tillsammans med den växande irritationen som orsakas av dessa saker, har fått användare att leta efter alternativ. Det är därför konkurrentwebbplatser har uppstått i hopp om att stjäla bort några av YouTubes hundratals miljoner användare.
Det finns några centrala skillnader mellan Vimeo och YouTube. För det första måste du betala för att använda Vimeo; detta är en stor differentiator jämfört med YouTube, som är helt annonsfri. Dessutom lockar Vimeo en mer nischad publik än YouTube - det här kan vara bra för vissa människor, men det kommer sannolikt inte att vara fallet för alla. Så är Vimeo ett livskraftigt alternativ till YouTube? Låt oss ta en titt och bestämma!

Historia

I november 2004 grundade Jake Lodwick och Zach Klein Vimeo. Lodwick sägs ha kommit på namnet - en lek med ord som skapats genom att kombinera ?video? och ?jag.? Vimeo, bekvämt (eller kreativt) nog är också ett anagram av ordet "film". Således, med ett fängslande namn och en dröm om att förse världen med annonsfri videostreaming, föddes Vimeo.
I juli 2008 började Vimeo ta mer kontroll över innehållet som var värd på deras webbplats. Först tillät de vem som helst att lägga upp alla typer av videoinnehåll de önskade (förutom pornografiskt innehåll). Men 2013 började de ta mer kontroll över videorna och hur de sågs genom att begränsa vissa videor till vissa länder och förhindra att de delades på andra webbplatser.
I juli 2008 meddelade videovärdwebbplatsen, YouTube, att de inte längre skulle vara värd för spelvideor. De citerade flera skäl till detta beslut, men kärnan i frågan tycktes vara kring hur länge dessa typer av videor tenderade att vara och hur mycket serverutrymme de konsumerade. I september samma år rensades varenda spelvideo från sajten. När Vimeo växte i popularitet och när serverutrymmet blev mer värdefullt upphävdes dock förbudet. Från och med oktober 2014 är spelvideor återigen tillåtna på YouTube.
Många intressanta saker hände 2014 för Vimeo. En av de viktigaste var deras tillägg av HD-videor, vilket gjorde dem till den första streamingtjänsten som erbjöd den kvaliteten. I december introducerade de också 4K-videostöd, vilket har lett till att många andra webbplatser följer deras ledning och lägger till 4K-funktioner. Idag, tack vare vad Vimeo har gjort, erbjuder nästan alla webbplatser du kan använda för att titta på videor 4K-streaming.
Deras nästa stora drag var ett som de visserligen var lite sena till matchen på. År 2017 tillät de flesta webbplatser användare att ladda upp livevideoflöden. Det var dock inte förrän i september samma år som Vimeo introducerade sin livestreamingsplattform och förvärvade företaget LiveStream för att göra det. Som ett resultat har Vimeo några av de högsta kvaliteten på livestreaming av alla webbplatser, även om det tog lite längre tid att komma dit.

Design

Dessutom laddas webbplatsen mycket snabbare än YouTube - det är verkligen otroligt hur mycket snabbare det är! Jag gillar verkligen Vimeos webbdesign bättre än YouTubes. Det är så mycket snyggare och teckenstorlekarna och miniatyrerna är mindre. Avgränsningarna mellan videospelaren, beskrivningen, kommentarerna och föreslagna videor är tydligare. Webbplatsen laddas snabbare än YouTube också.
Jag gillar verkligen det nya utseendet på Vimeo. Det är mer visuellt tilltalande och lägger tonvikten på de videor du tittar på, vilket är hur det borde vara. Layouten är mycket renare och mer organiserad än YouTube, enligt min mening.

Innehåll

Så det här kan vara det första området där Vimeo saknar YouTube; när det gäller antalet videor (och därför en mängd olika videor tillgängliga) bleknar Vimeo i jämförelse. Detta beror på den mycket mindre gemenskapen av aktiva användare på Vimeo jämfört med YouTube.
Även om Vimeo bara har 170 miljoner användare, bleknar det i jämförelse med YouTubes 2 miljarder månatliga aktiva användare. Detta framgår av kvaliteten på Vimeos innehåll, som inte uppfyller det som finns på YouTube.
Med detta sagt tenderar Vimeo att gynna kvalitet framför kvantitet. Så även om antalet videor och användare är relativt litet, är användarbasens streamingkvalitet och stödjande karaktär det som kompenserar för det.
Jämfört med YouTube erbjuder Vimeo 4K-videor med bättre bildkvalitet och snabbare uppspelningshastigheter. Dessutom är Vimeo-communityn mer stödjande och hjälpsam och ger kritisk feedback och beröm där den förtjänas.

Skrivbords- och mobilupplevelse

Jag har redan beskrivit hur den traditionella webbläsarsidan är underbar. Men jag tror att appen kan förbättras något - den är inte alls så organiserad eller logiskt utformad som webbplatsen är, och surfning kan vara lite besvärlig ibland. Det är inte den värsta videoströmningsappen, inte på något sätt, men det finns verkligen lite av en inlärningskurva innan du blir helt bekväm med att använda den.

Prissättning och planer

Om du har några kreativa idéer och vill ladda upp videor med annonser, ger $ 5 / månad planen fler funktioner. Planen på $ 10 / månad möjliggör obegränsade strömmar och nedladdningar, samt möjligheten att lägga till annonser i dina videor. Och för dem som vill ha ännu fler funktioner erbjuder $ 15 / månad-planen premiumkonton som möjliggör ännu fler funktioner som tillagda kanaler, anpassade miniatyrstorlekar och mer. Om du bara vill strömma videor utan annonser räcker det med gratisversionen. Om du har några kreativa idéer och vill ladda upp videor med annonser, ger $ 5 / månad planen fler funktioner. Planen på $ 10 / månad möjliggör obegränsade strömmar och nedladdningar, samt möjligheten att lägga till annonser i dina videor. Och för dem som vill ha ännu fler funktioner erbjuder $ 15 / månad-planen premiumkonton som möjliggör olika typer av extrafunktioner som tillagda kanaler, anpassade miniatyrstorlekar och mer.
Men om du planerar att använda Vimeo för att skapa innehåll kommer några av följande planer förmodligen att vara värda att överväga.
Vimeo Plus är en prenumerationstjänst som kostar $ 7 per månad och ger användarna 5 GB lagringsutrymme per vecka.
Vimeo Pro är en månatlig prenumerationstjänst som ger dig 20 GB lagringsutrymme varje vecka.
Vimeo Business är en prenumerationstjänst på $ 50 per månad som inte erbjuder några veckogränser och 5 TB lagringsutrymme.
Slutligen är Vimeo Pro $ 75 / månad och det ger dig följande: inga gränser, 7 TB totalt lagringsutrymme och HD-livestreaming.

Förslag som jag har för Vimeo

Mitt förslag skulle vara att Vimeo gör sin app enklare att använda genom att omforma den så att den blir mer intuitiv och lätt att skapa och redigera videor.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer är ett riktigt fotbollsfan och lojal supporter till FC Arsenal och 1.FC Köln. Hon spelar aktivt själv som central forward i damernas aquad i TuS Köln i Tyskland. På fritiden tillbringar hon mycket tid online, inklusive forskning om fotbollsströmningsutrymmet. Hennes forskning har publicerats i flera fotbollstidningar på nätet.
Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Vimeo

vad är vimeo

vimeo gratis

Vimeo titta gratis? Info om login, app, pris, alternativ (2022).

Om du är trött på annonser, undersökningar och ständigt blir ombedd att uppgradera till YouTubes flera premiumtjänster, kanske det är dags att du byter till Vimeo. Perfekt för både professionella videografer och avslappnade videostreamers, Vimeo är definitivt värt en titt. Läs min recension för att lära dig mer!

Om oss     Villkor     Kontakta oss