Premier League
om 2h23m
Premier League
om 2h23m
Premier League
om 2h23m
Premier League
om 2h23m
Premier League
Sö 17:30
Få nu€100 i gratis spelpengar. Begränsat utbud!
Regler och begränsningar gäller. Kontrollera villkoren för den enskilda platsen och leverantören. Erbjudandet kan ha löpt ut vid tidpunkten för inlösen. Spelande kräver ansvarsfulla åtgärder. Måste vara 18 år eller äldre för att lösa in.
De kommande matcherna i helgen fran fredag till sondag.

Tor Browser titta gratis? Info om login, app, pris, alternativ (2022)

Torproject.org är centrum för Tor-webbläsarrörelsen. En ideell organisation, Tor Project fokuserar sina ansträngningar på att skapa ett privat, decentraliserat, helt anonymt och krypterat internet. Det är just därför de har skapat den ultra-privata webbläsaren, Tor. Med Tor-webbläsaren kan du garantera att dina data inte kommer att ses. Men offrar användningen av Tor-webbläsaren en positiv surfupplevelse för integriteten? Läs min recension av Tor-webbläsaren för att ta reda på det idag!

Tor Browser

tor webbläsare

tor browser

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Senast uppdaterad: Söndag, 03.December 2023
Författare Biografi
Hej. Jag heter Nicole Sommer. Jag är en stor fotbollsentusiast och gör mycket forskning kring det enklaste sättet att titta på fotboll på TV och online över hela världen.

torproject.org

Tor-projektet fick inte sin 501©3 ideella certifiering förrän 2006, men forskningen och kodningen som ledde till begreppet "lökdirigering". började för många år sedan.
Okej, så om du inte är bekant med Tor-projektet kommer vi först att utforska hur det fungerar som en privat och krypterad webbläsare för internetaktivitet. Om du är orolig för din streamingupplevelse när du använder Tor, låt oss först titta på visionen, filosofin och den centrala idén bakom skapandet. Eftersom fler och fler av våra data köps och säljs till företag har många människor kommit att värdera sin integritet online, varför Tor-projektet skapades med detta i åtanke.
Om du tittar på avsnittet Om torproject.org ser du att utvecklarna, forskarna och grundarna som har gjort Tor möjligt är en mångsidig grupp människor. Men alla delar samma tro: internetanvändare bör ha privat tillgång till en ocensurerad webb.
Och det här är i princip vad Tor står för: integritetsskydd. Som vi ser det traditionella internet - eller Clearnet, som det också är känt - bli alltmer censurerat, modererat, övervakat och utvunnet för data, erbjuder Tor en version av internet som är av folket och för folket. Med allt du gör i Tor-webbläsaren som skickas via ett komplext nätverk av kryptering är du praktiskt taget garanterad att inte spåras. Din webbhistorik och data kommer inte lätt att samlas in (om alls). Kort sagt, Tor erbjuder det närmaste till 100% integritet på webben- en sällsynt och högt värderad råvara.

Historia

1995 började David Goldschlag, Mike Reed och Paul Syverson - forskare vid US Naval Research Lab - ifrågasätta om det skulle vara möjligt att skapa en anonym webbläsningsupplevelse. Som ett resultat började de designa mönster för det som skulle bli känt som ett löknätverk.
namnet ?lök?. På grund av krypteringen som används i löknätverk är det ofta svårt att spåra ursprunget och destinationerna för onlinetrafik. Detta liknar hur Tor-webbläsaren fungerar idag. Termen "lök" avser de många lager av kryptering som används i dessa nätverk; således kallas nätverket en lök.
Tor-surfning är säker eftersom den använder ett löknätverk av servrar som krypterar data ständigt. Så här fungerar Tor-nätverket idag. Så, Tor-surfning kallas ofta "lökdirigering? eftersom den består av många lager av kryptering och integritet.
Många år gick, många försök genomfördes och löknätverk visade sig vara framgångsrika. De tre männen som skapade det första löknätverket hade åstadkommit något som tidigare ansågs vara omöjligt - en decentraliserad, 100% privat version av internet. Löknätverk visade sig framgångsrikt kunna kringgå regeringens brandväggar (och därmed kringgå censurlagar). Detta ledde naturligtvis till att Tor-projektet blev en ovärderlig resurs för aktivister, journalister och revolutionärer som levde under diktaturer i mitten av 2000-talet.
Tor släpptes officiellt 2006, och idag är det fortfarande en gratis och lättanvänd webbläsare. Det är populärt för sina sekretessfunktioner, som gör det möjligt för användare att surfa anonymt på webben. Allt du behöver är Tor-webbläsaren och en internetanslutning.
Trots sin framgångsrika krypteringskraft och potential för anonymitet har Tor resulterat i skapandet av några av de mörkare lagren på webben. Specifikt den "mörka" webben (ibland kallad "deep web?) kan nås via Tor. En hotbed för olaglig aktivitet, i en vridning av ironi, har denna decentraliserade version av internet skapad av den amerikanska militären blivit en av de största utmaningarna för federala myndigheter.
Generellt sett lämnas den mörka webben bäst till dem med en mer erfaren och kunnig sinnesstämning.

Design

Jag är säker på att du redan är bekant med grunderna i Tor, men bara om du inte är det, här är en snabb genomgång: det är en webbläsare som låter dig surfa anonymt på internet. Det ser mycket ut som Google Chrome, och det finns inte mycket du behöver lära dig för att kunna använda det.
Du hittar din samling flikar högst upp i webbläsaren, precis som du kan förvänta dig. I det övre högra hörnet av webbläsaren hittar du en rullgardinsmeny för inställningar. Den här menyn har alternativ för åtkomst till ditt bibliotek med sparade webbplatser och innehåll, en lista över dina inloggningar och lösenord, tillägg, sidvisningsalternativ etc. En sak som särskilt saknas i den här menyn är en historikknapp - eftersom det är en del av poängen med Tor, spårar den inte din historia.

Skrivbords- och mobilupplevelse

När det gäller den faktiska användarupplevelsen tycker de flesta att Tor är lika intuitiv som de bästa icke-krypterade webbläsarna där ute. Det är lätt att använda och bekant, alla snabbtangenter är desamma, och du behöver inte lära dig något nytt för att få ut det mesta av det. Dessutom, oavsett om du använder skrivbordsversionen av mobilappversionen av Tor, är du garanterad en smidig och pålitlig upplevelse.
Det finns dock några nackdelar med Tor som andra webbläsare inte nödvändigtvis skapar. Till exempel kommer laddnings- och buffringstiderna sannolikt att vara långsammare. Detta beror på hur ett decentraliserat nätverk fungerar - data krypteras ständigt och krypteras över ett stort servernätverk. Så dina data måste skickas ut över många servrar och krypteras flera gånger innan de kan komma tillbaka till dig. Detta tar längre tid än om dina data skickas en plats och tillbaka omedelbart, okrypterad.
Detta kan naturligtvis vara frustrerande för alla som föredrar att strömma HD-videoinnehåll. Faktum är att du kan finna dig själv växande otålig med buffringshastigheterna för strömmar av lägre kvalitet. Men att bestämma om du ska använda Tor eller inte kommer förmodligen att vara en fråga om att bestämma hur mycket du värdesätter din integritet online. I grund och botten, vill du påskynda din nedladdnings- och streamingupplevelse eller hålla dina onlineaktiviteter helt privata?
Med det sagt kan du fortfarande dra nytta av de flesta klockor och visselpipor som en traditionell webbläsare erbjuder. Även om dina data inte kan spåras kan du fortfarande skapa och spara bokmärken och inloggningsinformation. Det finns också tillägg tillgängliga för Tor. Det bör dock noteras att Tor-projektet själv inte rekommenderar att du använder dem - åtminstone om sann anonymitet är ditt mål. Tillverkare av tillägg kan naturligtvis potentiellt komma åt dina data och Tor kan därför inte reglera vad dessa tilläggsprogramutvecklare gör med det. Därför kan en annonsblockerare till exempel användas med Tor?men det kan potentiellt ångra hela syftet med att använda Tor i första hand; det kan äventyra din integritet.

Slutsats

I slutet av dagen är Tor ett utmärkt verktyg för att hålla dina data anonyma och krypterade. Men om du letar efter snabb och förlustfri videostreaming kanske Tor inte är det mest praktiska valet. Återigen kokar allt ner till vad du värdesätter mest när det gäller din online-upplevelse. Om du tycker att integritet är viktigt för dig, gå definitivt med Tor. Annars är du förmodligen bättre med Chrome eller Firefox.
/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer
Nicole Sommer är ett riktigt fotbollsfan och lojal supporter till FC Arsenal och 1.FC Köln. Hon spelar aktivt själv som central forward i damernas aquad i TuS Köln i Tyskland. På fritiden tillbringar hon mycket tid online, inklusive forskning om fotbollsströmningsutrymmet. Hennes forskning har publicerats i flera fotbollstidningar på nätet.
Snabbaste livescore
 • ✓ Snabbaste grindlarm
 • ✓ De flesta ligor
 • ✓ Snabb poänginformation
 • ✓ Kvotintegration
Andra webbplatser
 • — Ingen livescore
 • — Lång fördröjning till grindlarmet
 • — Ingen spelare info
 • — Inga odds
Bästa fotbollsvideor
 • ✓ Snabba målberättelser
 • ✓ Internationella överföringar
 • ✓ Sammanfattningsvideor
 • ✓ Alla livestreamar i korthet
Andra webbplatser
 • — Inga målvideor
 • — Endast lokala TV -kanaler
 • — Inga sammanfattningar
 • — Ofta olagliga strömmar
Kompakt information
 • ✓ Alla konstellationer
 • ✓ Realtidsspelstatistik
 • ✓ Levande bord
 • ✓ Fotbollsprognoser
Andra webbplatser
 • — Inga utställningar
 • — Ingen spelare infos
 • — Föråldrade tabeller
 • — Inte lämplig för vadslagning

Populara sokfragor

Tor Browser

tor webbläsare

tor browser

Tor Browser titta gratis? Info om login, app, pris, alternativ (2022).

Torproject.org är centrum för Tor-webbläsarrörelsen. En ideell organisation, Tor Project fokuserar sina ansträngningar på att skapa ett privat, decentraliserat, helt anonymt och krypterat internet. Det är just därför de har skapat den ultra-privata webbläsaren, Tor. Med Tor-webbläsaren kan du garantera att dina data inte kommer att ses. Men offrar användningen av Tor-webbläsaren en positiv surfupplevelse för integriteten? Läs min recension av Tor-webbläsaren för att ta reda på det idag!

Om oss     Villkor     Kontakta oss